Om oss i cykelklubben

Som nybörjare att använda cykeln för att träna kan det vara svårt att veta vilket man ska börja med. Vilken cykel och utrustning som är bäst med mera. Därför kan det vara en idé att gå med i en cykelklubb. Som novis får man reda på alla bra råd och tips som kan behövas inför träning och cykellopp. Dessutom så blir cyklingen så mycket roligare om man delar den med andra som har samma intresse.

Att genomföra en träning eller delta i ett cykellopp krävs att man har lite kött på benen, så att säga. Visst kan du bara sätta dig på din cykel och börja trampa på som en galning. Risken är då lätt att man gör en massa nybörjarmisstag, som hade kunnat undvikas om man hade gått med en cykelklubb istället.

Fördelen förutom den gemenskap och sällskap man får i träningarna är också att man får all information om vilken typ av cykel och utrustning som är anpassad efter dig med mera. Dessutom får man prova på och testa olika cykelformer, som i slutändan gör att man hittar sin favorit cykelform till slut.

Därutöver får man reda på vad man behöver tänka på inför ett cykellopp, speciellt om det rör sig om många mil. Framförallt hur viktigt det är att träna inför dessa långa lopp. Det är inte bara träningen som är viktig utan det gäller att man äter och dricker rätt för att klara ett lopp utan att kroppen börja ge signaler på törst och hunger.

Att vara med i en cykelklubb gör att livet på en cykel blir så mycket enklare som cyklist!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *