Först träna sedan vila

Något som kan vara ett tips är att ta sig ett cykelpass innan det är dags att sätta sig i soffan för att koppla av med lite spel online. Att ta sig en ordentlig genomkörare på sin cykel och därefter komma hem och ta sig en dusch, för att sedan låta kroppen vila är bara bra.

Spela

Vad man gör har egentligen inte så stor betydelse. Vissa känner för att bara luta sig tillbaka och se på en film med något gott snacks inom räckhåll. Andra sätter sig hellre med sin mobil, surfplatta eller laptop och roar sig en stund med spel på nätet.

Visserligen kan man också hålla på med aktier som exempelvis med Mr Green Avanza eller något annat spännande investeringsprojekt. De flesta föredrar dock att sätta sig ner och snurra på hjulen på någon favoritslot på ett av de åtskilliga casinon som finns på nätet, och på så sätt försöka vinna pengar.

Vila

Det är faktiskt viktigt att musklerna får en chans att komma ikapp och vila för att återhämta sig efter ansträngningar som gjorts under ett träningspass på till exempel en cykel. Det gäller att vara rädd om sina muskler, eftersom de ska hålla i många år. När man tränar så bryts kroppen ner och när man låter den vila, byggs kroppen upp igen, sakta med säkert, och blir dessutom starkare än den var innan.

Skulle inte kroppen få någon vila mellan cykelpassen och annan träning, kommer kroppen att brytas ner desto mer. I slutändan gör detta att man riskerar att skada sig eller drabbas av en förkylning som spolierar hela träningen och konditionen.

Äta

Något som också är lika viktigt som att låta kroppen vila är att äta rätt efter träningen. Då gäller det att äta proteiner och kolhydrater. Dessutom kan de vara bra att äta antioxidanter från bär och frukt, vilket har visat sig ha en positiv effekt på kroppens återhämtning och musklerna känns inte lika trötta. Glöm inte att dricka massor av vatten!