Att cykla motionslopp

Den som vill göra cykling lite extra kul kan delta i olika motionslopp på cykel runt om i Sverige. Vill man utöka sina vyer finns det även andra motionslopp världen över. Speciellt i Europa och då främst i Frankrike, Italien och Spanien där cykelsporten är stort, både för motion och tävling.

Fördelen med att ställa upp i ett cykellopp är att det gör att man peppas lite av andra med samma intresse. Dessutom får man ett bevis på hur pass bra, eller dålig man är jämfört med andra i liknande situation.

Att ställa upp i något av dessa motionslopp för cykel någonstans i Sverige är perfekt om man är en glad och positiv motionär och har cykel som ett av sina intressen. För det är bara glada amatörer som delar i dessa motionslopp. Vilket gör att man inte behöver få ångest eller känna pressen från de som är elitcyklister

Jämföra sig med dessa cyklister som tävlar på elitnivå. Deras träning ser så mycket annorlunda ut. Det finns de som till och med kan tjäna pengar på att tävla med cykel. Detta gör att de inte behöver arbeta på ett vanligt arbete. Vilket motionscyklisterna behöver göra för att kunna finansiera sitt intresse för cykel.

I Sverige är alla motionsloppen mycket bra arrangerade, både före, under och efter loppen. Dels på tävlingssträckan men även runt om loppområdet. Är man medlem i en cykelklubb händer det att klubben anmäler ett antal deltagare som får ställa upp och delta i motionsloppet och försvara klubbens ära.

Få delta för en klubb kan vara riktigt kul och spännande. Gemenskapen med de övriga deltagarna från klubben gör att det skapas en gemenskap och gör att alla håller ihop. Dessutom peppar man och ger varandra goda råd längs vägen. Som pricken är i:et är att få ta hem en seger för cykelklubben och få en fjäder i ”hatten” eller cykelhjälmen, som ett bevis på att all träning har gett resultat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *